Podstawy gastronomii i technologii żywn. cz.2 WSiP

Cena: 51,95 zł

darmowa dostawa, wysyłka gratis

Dostępność: Brak w magazynie!

AM_9788302167829

Dodaj do listy życzeń

Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.
Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.
Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.
Opakowanie
Format17x24 cm
Liczba elementów
Rodzaj oprawybroszurowa
Liczba stron192
Wiek
Wymiary

Napisz swoją opinię

Napisz swoją opinię